general icon officiËle distributeur
service icon erkend servicecentrum
Filter
 • Metaaldetectie voor Kinderen
  Metaaldetectie voor Kinderen
  Siobhan | 6 oktober 2023
  Kinderen hebben vaak een natuurlijke nieuwsgierigheid en een verlangen naar avontuur. Een geweldige manier om deze eigenschappen te stimuleren en tegelijkertijd educatief te zijn, is door ze kennis te laten maken met metaaldetectie. Deze hobby is niet alleen spannend en opwindend, maar vergroot ook het oberservatievermogen en de onderzoeksvaardigheden van je kind. Door hun vondsten te onderzoeken zullen ze ook veel leren over de geschiedenis van Nederland. In deze blogpost leer je hoe kinderen kunnen beginnen met metaaldetectie en ontdek je een fantastische organisatie die jonge ontdekkingsreizigers helpt bij hun zoektocht naar verborgen schatten. De Magie van Metaaldetectie Metaaldetectie is de kunst van het opsporen van verborgen metalen voorwerpen onder de grond, zoals munten, sieraden, antieke voorwerpen en zelfs historische artefacten. Kinderen zijn vaak gefascineerd door het idee om "schattenjager" te worden en echte schatten te vinden. Maar metaaldetectie gaat verder dan alleen naar schatten zoeken; het kan kinderen ook helpen om meer te leren over geschiedenis, wetenschap en technologie.
  Lezen
 • Pinpointers: De Sleutel tot Efficiënte Metaaldetectie
  Pinpointers: De Sleutel tot Efficiënte Metaaldetectie
  Siobhan | 27 september 2023
  Pinpointers: De Sleutel tot Efficiënte Metaaldetectie Metaaldetectie is een spannende hobby waarin het ontdekken van verborgen schatten en waardevolle artefacten centraal staat. Maar zelfs de meest geavanceerde metaaldetectoren hebben hun beperkingen, vooral als het gaat om het precies lokaliseren van begraven objecten. Hier komen pinpointers om de hoek kijken. In deze blog zullen we bespreken wat pinpointers zijn, welke soorten er zijn, hoe je ze afstelt, en waarom ze een absolute must-have zijn voor je metaaldetectie-avontuur.
  Lezen
 • Metaaldetectie en gezondheid
  Metaaldetectie en gezondheid
  Siobhan | 15 september 2023
  Een van de meest intrigerende aspecten van metaaldetectie is de mogelijkheid om rechtstreeks in contact te komen met het verleden. Wanneer je op zoek bent naar verborgen schatten, kun je vaak stuiten op voorwerpen die een rijke geschiedenis met zich meedragen. Dit is niet alleen opwindend, maar het biedt ook een kans om te leren en te begrijpen hoe mensen in het verleden leefden. Je kunt historische artefacten vinden zoals oude munten, insignes, sieraden en zelfs wapens uit lang vervlogen tijden. Het onderzoeken van deze vondsten kan je inzicht geven in de cultuur, technologie en levenswijze van de mensen uit die tijd. Het kan ook leiden tot verdere studies en onderzoek naar de geschiedenis van de locaties waar je detecteert. Metaaldetectie is niet alleen een spannende hobby, maar het kan ook een positieve impact hebben op je gezondheid en welzijn. Het combineert lichaamsbeweging in de buitenlucht met mentale stimulatie, biedt de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en laat je kennismaken met de fascinerende geschiedenis van de wereld om je heen. Dus waar wacht je nog op? Pak je detector en ga op pad voor een gezondere, gelukkigere en leerzamere jij.
  Lezen
 • Goudzoeken in de Natuur: Een Avontuurlijke Gids
  Goudzoeken in de Natuur: Een Avontuurlijke Gids
  Siobhan | 25 augustus 2023
  Stel je voor dat je diep in de wildernis bent, omringd door het geluid van stromend water en het geritsel van bladeren. Je houdt een goudpan vast, vastberaden om een glimp op te vangen van de kostbare metalen die moeder aarde verbergt. Laten we samen ontdekken hoe je dit eeuwenoude avontuur kunt beleven door goud te zoeken in de natuur.
  Lezen
 • De technische werking van een metaaldetector uitgelegd in detail!
  De technische werking van een metaaldetector uitgelegd in detail!
  Siobhan | 12 juli 2023
  Een metaaldetector bestaat uit drie hoofdonderdelen: een zoekspoel, een bedieningskast en een steeleenheid. De zoekspoel, ook wel de zendantenne genoemd, genereert een magnetisch veld wanneer er elektrische stroom doorheen loopt. Dit magnetische veld creëert een zone rondom de zoekspoel. Wanneer de zoekspoel over een metalen object beweegt, beïnvloedt het magnetische veld het metaal. Dit leidt tot een stroom die bekendstaat als een wervelstroom, die op zijn beurt een magnetisch veld produceert dat in tegengestelde richting werkt ten opzichte van het oorspronkelijke magnetische veld van de zoekspoel. Deze interactie tussen de zoekspoel en het metaal is het basisprincipe van metaaldetectie.
  Lezen
 • Stappenplan voor de beste zoeklocaties in Nederland
  Stappenplan voor de beste zoeklocaties in Nederland
  Siobhan | 29 juni 2023
  Ben je klaar voor een spannend avontuur waarbij je de geschiedenis van Nederland kunt ontdekken? Wil je op zoek naar verborgen schatten? Metaaldetectie is de perfecte hobby om op zoek te gaan naar kostbare artefacten! Het is echter wel belangrijk om dit met plezier én verantwoordelijkheid te doen. In dit stappenplan laten we je zien hoe je je kunt voorbereiden en de juiste vergunningen en toestemmingen kunt krijgen, zodat je kunt genieten van de spannende zoektocht naar schatten!
  Lezen
 • Metaaldetectie vondsten schoonmaken. Hoe doe je dit?
  Metaaldetectie vondsten schoonmaken. Hoe doe je dit?
  Siobhan | 15 mei 2023
  Als je op avontuur gaat met je metaaldetector is er niks leukers dan het vinden van artefacten uit de geschiedenis. De geschiedenis van Nederland gaat tot 2000 jaar terug. We hebben in Nederland verschillende gemineraliseerde bodems waar je relieken in kunt vinden zoals; zandgrond, veengrond, zure grond, akkerkleigrond, rivierkleibodem en zeekleibodem. Als een echt hobbyist vind je het vast en zeker heel leuk om vondsten te laten herstellen of dit zelf te doen. Niet iedere vondst knapt daadwerkelijk op bij het herstellen. Sommige vondsten zullen beschadigen of breken. Het komt ook vaak voor dat een reliek veel mooier is in de gevonden staat en dat je het alleen dient te beschermen tegen corrosie (het roest proces) of oxidatie (de reactie met zuurstof). Conserveren van archeologische vondsten.
  Lezen
 • Tweedehands metaaldetectors koopt u met garantie bij Kooistra Detectors!
  Tweedehands metaaldetectors koopt u met garantie bij Kooistra Detectors!
  Siobhan | 14 april 2023
  Klantenbinding en Klantvriendelijkheid staat op #1. Leo helpt door zijn jaren lange ervaring en kennis iedere klant van A tot Z. De klanten in de showroom biedt hij iets te drinken aan. Hij luistert naar de behoefte, wensen en het budget van de klant. Hij kijkt er ook naar waar ze de detector voor willen gebruiken en welke detector ze actueel al gebruiken. Zo wordt er bijvoorbeeld een andere detector geadviseerd aan de strandzoeker dan aan de akkerzoeker. En zijn bepaalde detectoren alleen geschikt voor ervaren zoekers, waar anderen zelfs geschikt zijn voor kinderen. Aan de hand van de ontvangen informatie voorziet Leo de klant van het juiste advies voor een gebruikte of nieuwe metaaldetector. Het is ook mogelijk om telefonisch of per email advies te krijgen van Leo of een van de andere adviseurs.
  Lezen
 • Dutch Garrett Rally 2023
  Dutch Garrett Rally 2023
  Siobhan | 29 maart 2023
  Kooistra detectors sponsorde dit evenement. Op zaterdag 25 maart vond de Dutch Garrett Rally plaats bij Huyskamer Daatjeshoeve in Weert, Limburg. Dit evenement werd georganiseerd door Garrett Metal Detector Users Holland-Belgium. Zij hadden deze prachtige locatie geregeld met zeven velden waar zij toestemming hadden om te zoeken. In deze regio waren meerdere vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog neergestort. De organisatie had verzocht om de gevonden vliegtuig vondsten te doneren aan het museum dat bij de Daantjeshoeve hoort.
  Lezen
 • Kooistra Detectors: Your trusted partner for Goldnugget Detectors in Africa
  Kooistra Detectors: Your trusted partner for Goldnugget Detectors in Africa
  Siobhan | 24 maart 2023
  We have a trusted name when it comes to buying high-quality gold detectors. We have been in the business since 2009 and have gained extensive experience in gold metal detectors and gold pans to many African and South american countries, including Sudan, Mali, Congo, Guinea, Burkina Faso, Mauritania, Somalia, Brasil and Surinam. We provide personalized advice and make sure that our customers always have the best gold detector in their hands. We have the best prices, can export large quantities, can advise for customs clearance and ensure the best and fastest delivery. We speak English, Dutch, German, Arabic, Portuguese, and French. Contact 24/7: We’ll provide you with personal advice! We make sure that you always have the best gold detector in your hands. For professional advice please contact us! Contact person: Karin Kooistra; phone number is +491773919290 (Whatsapp available)
  Lezen
 • IWA Outdoor Classics 2023
  IWA Outdoor Classics 2023
  Siobhan | 15 maart 2023
  van 2 tot 5 maart waren wij aanwezig op de grootste outdoor beurs van Europa. Alle grootste metaaldetectie bedrijven en outdoor bedrijven van de hele wereld waren hier aanwezig. Wij van Kooistra detectors en Quest waren ook aanwezig. Iedereen showde hun nieuwste producten, van schoenen tot detectie poorten voor de beveiliging/security tot metaaldetectors en pinpointers. in Nurnberg Duitsland
  Lezen
 • Technische service center
  Technische service center
  Siobhan | 9 februari 2023
  In deze blog vertellen wij alles over hoe wij onze metaaldetectors repareren en helpen wij jou stapsgewijs hoe jij je reparatie kunt aanmelden. Tino is onze eigen service monteur en heeft alle kennis in pacht. Je kunt alles gemakkelijk aanmelden via het retourformulier. 
  Lezen