Hoe diep zoekt een metaaldetector?

Hoe diep zoekt een metaaldetector?

Hoe diep kunnen metaaldetectoren detecteren?

Wij krijgen vaak de vraag van onze klanten: hoe diep kan een metaaldetector zoeken? Hier bestaat echter geen duidelijk antwoord op. Bij alle metaaldetectors is de maximale detectiediepte afhankelijk van de objectgrootte, bodemsoort, bodemomstandigheden en uw detectorinstellingen.


Hoe diep gaat een goede metaaldetector?

Hoe groter het object, hoe dieper de detector het object kan detecteren. starter metaaldetectors van A-merken kunnen vaak een enkele munt detecteren tot een diepte van zo’n 20-30 centimeter en een groot object tot een maximale diepte van 1 meter. Maar er zijn ook metaaldetectoren voor professionals die een enkele munt veel dieper kunnen vinden, tot wel 30-40 cm, en grote voorwerpen veel dieper. Er zijn geen metaaldetectors die op een diepte van meer dan ongeveer 60 cm een object ter grootte van een enkele munt kunnen detecteren. Zelfs een professionele metaaldetector die meer dan 5.000 euro kost, kan dit niet. Deze professionele metaaldetectors en bodemscanners zijn echter in staat grote objecten zeer diep, soms tot enkele meters diep, te detecteren!

De meeste detectors hebben optionele extra zoekspoelen voor uw detector waarmee u dieper kunt zoeken dan uw standaard zoekspoel. Hierdoor kan vaak tot 25% meer diepte worden bereikt.

Ein Sondler sitzt mit einem Metalldetektor am Strand und hält einen gefundenen Ring in der Hand

Is een luchttest met een metaaldetector betrouwbaar?

Het antwoord is nee. Een test in de lucht, ook wel luchttest genoemd, wordt vaak uitgevoerd met de metaaldetector om te kijken hoe diep de metaaldetector zoekt. Een munt of ander voorwerp wordt voor de zoekspoel heen en weer bewogen en de maximale afstand waarop het metaaldetectieapparaat het voorwerp nog kan detecteren wordt gemeten. Deze test geeft alleen een indicatie van de diepteprestatie van de metaaldetector en zegt niets over het diepteresultaat in de grond. Sommige metaaldetectoren voor schatzoeken presteren heel goed in een luchttest, maar laten later in de grond een aanzienlijk slechter resultaat zien en omgekeerd. Wilt u weten hoe diep uw metaaldetector werkelijk kan zoeken? Dan moet u dit in de grond testen!


Hoe diep zoekt een pinpointer?

Een pinpointer is een handig hulpmiddel dat u naast uw metaaldetector kunt gebruiken om de exacte locatie van verborgen voorwerpen te bepalen. Dit maakt het eenvoudiger om verborgen voorwerpen te vinden en sneller op te graven.

Vaak wordt ons gevraagd hoe diep een pinpointer zoekt. Een goede pin pointer heeft een dieptebereik van ca. 10 - 15 centimeter. Beweeg je pinpointer in het gegraven gat om zo nauwkeurig mogelijk te bepalen waar het object zich precies bevindt. Als het om pinpointers gaat, is de nauwkeurigheid het allerbelangrijkste. Alle A-merk pinpointers hebben bovendien een goede diepgang. Natuurlijk gaat het ene merk pinpointer een paar centimeter dieper dan het andere, maar dit zijn slechts kleine verschillen. Helaas zijn er ook veel Chinese low-budget pinpointers in omloop, die vaak veel minder nauwkeurig zijn en een zeer beperkt dieptebereik hebben, soms slechts 2 - 3 centimeter.

De pinpointers in ons assortiment zijn allemaal hoogwaardige lokalisatieapparaten met uitstekende diepte en nauwkeurigheid.

Nahaufnahme von einem Pinpointer, dessen Spitze in einer handvoll Erde steckt

Welke metaaldetector gaat het diepst?

De diepst zoekende detectors in ons assortiment voor het vinden van kleine voorwerpen zoals munten en sieraden zijn momenteel de Nokta Impact Pro en de Nokta the Legend. Deze metaaldetectoren kunnen een euromunt op een diepte van meer dan 50 cm vinden, afhankelijk van het type en de toestand van de bodem.

De XP Deus 2 is ook een van de diepstzoekende metaaldetectoren voor schatzoekers. Gecombineerd met de XTREM Hunter diepte zoekspoel is de Deus 2 de diepste zoekdetector in ons hobbysegment voor grotere objecten. De Xtremehunter detecteert grotere objecten tot een diepte van 5 meter.

XP XTREM Hunter is 's werelds eerste FMF twin box (2-box locator) die zeker een verscheidenheid aan mogelijkheden zal openen voor de toegewijde professional, zowel op het land als onder water.

An der Oberfläche ein XP XTrem Hunter, darunter verschiedene wertvolle Objekte in der Erde

Een metaaldetector kopen met een zoekdiepte van 10 meter?

Als u nog dieper wilt zoeken, kunt u een 3D-grondscanner of bodemradar overwegen. Deze kunnen grote objecten en ondergrondse ruimtes zoals tunnels, kelders en bunkers tot enkele meters diep detecteren en in kaart brengen.

Vaak krijgen we de vraag of metaaldetectoren, goudscanners of 3D-bodemscanners tot 10 of 25 meter diepte kunnen zoeken? Bij het zoeken naar grote objecten is de diepte van grondscanners en grondradars vaak beperkt tot een diepte van zo’n 5-6 meter.

Kleinere voorwerpen, zoals een enkele munt, zullen niet dieper dan 60 cm worden gevonden, zelfs niet met de duurste metaaldetector of grondradar, die enkele duizenden euro's kost. !

Helaas zijn er momenteel veel advertenties op internet voor goudscanners, goudantennes en bodem scanners die dieptes tot 20 of 25 meter beloven. Opgepast! Dit is bijna altijd oplichting, omdat het technisch onmogelijk is om op deze diepten goud te vinden met een detector. Koop deze detectieapparaten niet! We hebben door de jaren heen veel klanten in ons bedrijf gehad die door deze oplichtingsscam veel geld hebben verloren. Deze apparaten worden vaak geadverteerd als “Made in Germany”, wat een leugen is en zijn gewoon speelgoed waar je niets mee kunt vinden! Geloof dus niet elke advertentie, vooral niet als deze te mooi is om waar te zijn. En maak geen grote geldbedragen online over aan bedrijven in het buitenland voor apparaten die u niet eerst hebt getest.

Bij Kooistra Detectors, krijgt u een gratis demonstratie en eerlijke uitleg over de functionaliteit en diepte van bodemscanners. Maak vandaag nog een afspraak via onze klantenservice.