Metaaldetectortest: welke metaaldetector is de beste?

Metaaldetectortest: welke metaaldetector is de beste?

Dit is een vraag die wij heel vaak krijgen! En daar is eigenlijk geen duidelijk antwoord op te geven. Het is niet zo dat de duurste metaaldetector de beste metaaldetector voor jou is. Persoonlijke voorkeuren, uw kennis en uw ervaring spelen een grote rol. Professionele metaaldetectoren in het hogere segment zoeken uiteraard dieper dan een starters metaaldetector, maar hebben ook aanzienlijk meer instelmogelijkheden. Hier schuilt echter ook gevaar. Als je niet voldoende kennis/ervaring hebt en iets verkeerd hebt ingesteld, heeft dit zeker invloed op de zoekprestaties en je vondsten. Het kost echt tijd om uw detector goed onder de knie te krijgen. Oefening baart kunst, maar het duurt vaak enkele maanden voordat u uw nieuwe detector echt onder de knie heeft. Over het algemeen kan worden gezegd dat degenen die hun detector goed onder controle hebben, vaak het grootste succes zullen hebben. Veel meer dan iemand met de nieuwste en duurste metaaldetector die deze (nog) niet onder de knie heeft. Ons advies is ook om niet elke hype te volgen. Voordat u een metaaldetector wilt kopen, raden wij u aan na te denken over uw wensen en voorkeuren en op basis daarvan een beslissing te nemen.

  • Waar wil je zoeken met je metaaldetector? Overal? Of ga je liever gewoon naar de stranden? Of alleen in de velden? Zo zijn sommige modellen meer geschikt voor strandzoekers dan andere.
  • Waar wil je zoeken met de metaaldetector? Alles? Of bent u specifiek op zoek naar euromunten en sieraden of bijvoorbeeld specifiek naar middeleeuwse voorwerpen? Bepaalde metaaldetectoren zijn voor sommige zoekdoeleinden beter geschikt dan andere, mede vanwege de zoekfrequenties.
  • het gebruiksgemak van de metaaldetector Ben jij iemand die zoveel mogelijk instelmogelijkheden wil hebben en geen probleem heeft met het doorspitten van uitgebreide handleidingen en veel tijd investeert in het spelen en testen met zoekprogramma's om het beste uit je detector te halen Wil je een eenvoudig in te stellen detector? Bijvoorbeeld een geautomatiseerd model zonder veel toeters en bellen?
  • Het gewicht van de metaaldetector Ben je van plan hele dagen met de metaaldetector door te brengen? Of af en toe een uurtje? Heeft u rugklachten of andere lichamelijke problemen? Het gewicht van de metaaldetector kan soms van groot belang zijn. Bedenk of dit een belangrijk punt voor u is.
  • De steellengte van de metaaldetector Indien de metaaldetector wordt aangeschaft voor een kind of een persoon met een lichaamslengte tot 1,50 m of een lichaamslengte groter dan 1,90 m, is het raadzaam goed te controleren of de handgreeplengte van de metaaldetector is gepast. Let bij de keuze van uw metaaldetector ook op hoe de schachtconstructie verstelbaar is. Telescoopstelen zijn tegenwoordig het populairst.


Welke metaaldetectoren komen het beste uit de test?

Om je te helpen de juiste keuze te maken, hebben wij de top 10 beste metaaldetectoren voor beginners samengesteld. We hebben gekeken naar de prijs-prestatieverhouding in de metaaldetectortest. Je kunt zien dat de Nokta Simplex+ metaaldetector de testwinnaar is. Wij raden deze metaaldetector ten zeerste aan aan iedereen die met de metaaldetectiehobby wil beginnen. Ook hebben wij de professionele metaaldetectoren getest en een top 10 samengesteld van de beste metaaldetectoren voor professionals. Hierbij hebben we vooral gekeken naar de prestaties van de detector. Professionele zoekers willen voor hun schattenjacht alleen de beste uitrusting gebruiken. De XP Deus II is momenteel de beste professionele metaaldetector. Als we echter ook naar de prijs kijken, kun je voor de helft van de prijs van de Deus II een Nokta The Legend multifrequentie- en waterdichte detector krijgen. Na de XP Deus 2 is deze “Legend” detector de beste metaaldetector in ons assortiment. Voor iedereen die de eerste stap naar een professionele metaaldetector wil zetten, zijn de Teknetics T2 en de Fisher F75 de perfecte keuze. Deze professionele metaaldetectoren kosten slechts €399! Zeer hoogwaardige metaaldetectoren tegen een absolute topprijs.


De Nokta Simplex+ Metaaldetector – Een van de beste metaaldetectoren voor beginners.

De best verkochte metaaldetector aller tijden is de Nokta Simplex+ metaaldetector. Deze metaaldetector heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en is daardoor wereldwijd de absolute bestseller en tevens winnaar in onze metaaldetector test. Het is de ideale detector voor iedereen die op schattenjacht wil gaan met een goede metaaldetector voor een betaalbare prijs. Nokta metaaldetectoren zijn van hoge kwaliteit. Het is een van de beste metaaldetectormerken ter wereld. De Simplex+ detector is geschikt voor alle leeftijden en is volledig waterdicht. Dit maakt de detector geschikt voor zoeken op land en onder water. De Nokta Makro Simplex+ metaaldetector heeft een groot dieptebereik en is zeer eenvoudig in gebruik. Deze simplex metaaldetector biedt echter alle benodigde functies en instellingen. Deze metaaldetector is zeer nauwkeurig en biedt duidelijke objectdetectie en nauwkeurige locatiefunctie. Het is een land- en onderwatermetaaldetector in één! Kortom, wil je beginnen met de metaaldetectorhobby? Dan is de Nokta Simplex+ metaaldetector de juiste keuze voor jou. Uiteraard kun je ook een ander model uit de Nokta Simplex-serie kiezen. Voor iedere beginner met een klein budget is er de Simplex Lite en voor iedereen die nog meer diepgang en functionaliteit wil is er de Simplex Ultra versie.


Metaaldetectoren test: Koop de beste metaaldetector op de markt!

Op dit moment zijn de beste professionele metaaldetectoren de XP Deus II en de Nokta Legend. Beide metaaldetectoren beschikken over gelijktijdige multifrequentie, waarmee de detector op alle frequenties tegelijk werkt en bovendien volledig waterdicht is. De diepteprestaties van deze twee zoekapparaten zijn bijna

onverslaanbaar! Andere zeer populaire professionele metaaldetectoren zijn de Garrett AT Max, Quest V80, Nokta Triple Score, Nokta Tripple Score, XP Deus, XP ORX, Teknetics T2+ en de Fisher F75.

XP Deus IINokta The Legend
ZoekfrequentieMultifrequentie, 49 enkele frequenties van 4 tot 45 kHzMultifrequentie, 5 enkele frequenties van 4 tot 40 kHz
WaterdichtheidVolledig waterdicht tot 20 mVolledig waterdicht tot 5 m
Dieptebereik kleine objectenCa. 40 cmCa. 40 cm
Dieptebereik grote objectenCa. 150 cmCa. 150 cm
GewichtVanaf 900 g (afhankelijk van zoekspoel)1,3 kg


Kooistra Metaaldetectortest 2024

De top 10 beste metaaldetectoren voor beginners

1. Nokta Simplex+ (winnaar metaaldetector test)

2. Quest Q35

3. Nokta double score

4. Nokta Simplex Ultra

5. Quest X10IDMaxx

6. Nokta Score

7. Nokta Simplex Lite

8. Garrett Ace 300i

9. Teknetics Eurotek Pro

10. Fisher F22


De top 10 beste professionele metaaldetectoren

1. XP Deus II (winnaar metaaldetector test)

2. Nokta The Legend

3. Garrett Vortex V9

4. XP Deus

5. Quest V80

6. Garrett AT Max

7. Nokta Triple Score

8. Garrett Apex

9. XP ORX

10. Fisher F75 / Teknetics T2+