general icon officiËle distributeur
service icon erkend servicecentrum

Metaaldetectie voor Kinderen: Een Leuke en Educatieve Hobby

 

Kinderen hebben vaak een natuurlijke nieuwsgierigheid en een verlangen naar avontuur. Een geweldige manier om deze eigenschappen te stimuleren en tegelijkertijd educatief te zijn, is door ze kennis te laten maken met metaaldetectie. Deze hobby is niet alleen spannend en opwindend, maar vergroot ook het oberservatievermogen en de onderzoeksvaardigheden van je kind. Door hun vondsten te onderzoeken zullen ze ook veel leren over de geschiedenis van Nederland. In deze blogpost leer je hoe kinderen kunnen beginnen met metaaldetectie en ontdek je een fantastische organisatie die jonge ontdekkingsreizigers helpt bij hun zoektocht naar verborgen schatten.

De Magie van Metaaldetectie

Metaaldetectie is de kunst van het opsporen van verborgen metalen voorwerpen onder de grond, zoals munten, sieraden, antieke voorwerpen en zelfs historische artefacten. Kinderen zijn vaak gefascineerd door het idee om "schattenjager" te worden en echte schatten te vinden. Maar metaaldetectie gaat verder dan alleen naar schatten zoeken; het kan kinderen ook helpen om meer te leren over geschiedenis, wetenschap en technologie.

Hoe Kinderen Kunnen Beginnen met Metaaldetectie

 

1. Kies de juiste uitrusting

Het eerste wat je moet doen als je kinderen wilt introduceren in de wereld van metaaldetectie, is de juiste uitrusting kiezen. Voor beginners zijn eenvoudige metaaldetectoren met een gebruiksvriendelijke interface ideaal. Deze zijn licht van gewicht en gemakkelijk te hanteren. Zorg er ook voor dat je kinderen beschikken over een schepje en een vondstentas om hun vondsten in te bewaren.

 

2. Leer de basisprincipes

 

Neem de tijd om je kinderen de basisprincipes van metaaldetectie bij te brengen. Leer ze hoe ze de metaaldetector moeten gebruiken, hoe ze de instellingen kunnen aanpassen en hoe ze signalen moeten interpreteren. Moedig hen aan om geduldig en zorgvuldig te zijn, want ze zullen niet alleen maar mooie vondsten doen.

MD Coinhunter metaaldetector
De MD Coinhunter is een stoere metaaldetector voor de allerkleinste schatzoekers en is de aller goedkoopste in ons assortiment! Ontwikkeld voor kinderenDe Coinhunter metaaldetector is speciaal ontwikkeld voor de allerkleinste schatzoekers in de leeftijd van 4 tot 10 jaar. De steel is eenvoudig in te stellen op een lengte van 105 tot 125 cm en heeft een totale gewicht van slechts 760 g. De kinderen kunnen met deze metaaldetector vele mooie vondsten doen waaronder munten, juwelen en andere bodemschatten.  Degelijke kwaliteitDe Coinhunter is van een degelijke en sterke kwaliteit en de prestaties en functionaliteiten van deze kinder metaaldetector zijn erg goed te noemen. Uw kinderen zullen veel plezier beleven aan deze metaaldetector.   Eenvoudige bedieningDe Coinhunter metaaldetector is zeer eenvoudig te bedienen door middel van 3 knoppen. - Knop 1: discriminatie (instelmogelijkheid voor het uitschakelen van klein ijzer) - Knop 2: aan/uit en sensitivity ( voor het instellen van de diepte / gevoeligheid ) - Knop 3: het volume   DieptebereikHet dieptebereik van deze metaaldetector varieert van 15 cm voor een object ter grootte van een enkel muntje tot wel 70 cm voor grotere objecten. 

€ 69,99*
Details
Nokta|Makro Mini Hoard metaaldetector
De Nokta Mini Hoard is de eerste waterdichte kinderdetector op de markt en is geschikt voor kinderen van 4 t/m 8jaar. De Mini Hoard heeft een duidelijke herkenningstoon, pinpointfunctie, kan onderscheid maken tussen ferro (ijzer) en non-ferro (edelmetaal) en weegt slechts 780g. Kortom, het perfecte maatje voor uw kind om de wereld mee te ontdekken. Alles wat een kind nodig heeft!De Nokta Mini Hoard is alles wat een kind nodig heeft om op schattenjacht te gaan. Of het nu op de camping, op het strand, in het water, in de speeltuin of op een veld is, onze kinderen kunnen er overal gebruik van maken. Met de Mini Hoard kunt u van alles vinden, bijvoorbeeld munten, sieraden, goud, zilver, ijzer, koper etc. Er is geen metalen voorwerp dat verborgen kan blijven voor onze kleine schatzoekers met de Mini Hoard!   Volledig waterdichtDe Mini Hoard is een duurzame detector en is waterdicht tot 1 m onder water. Zo kan uw kleine avonturier veilig het strand en de waterkant afzoeken en is het geen probleem als de detector per ongeluk in het water valt. Na een avontuurlijke dag van zoeken kan de detector natuurlijk ook volledig onder de kraan worden afgespoeld.    Kindvriendelijk designDe Mini Hoard heeft een armsteun voor meer comfort bij het heen en weer zwenken van de detector, een standaard waarop de Mini Hoard stabiel blijft staan wanneer deze opzij wordt gezet, een telescopische steel die kan worden ingesteld op een lengte van 65 tot 90 cm en een 15 cm/ 6" zoekspoel inclusief beschermschotel. Met zijn 15 kHz biedt de zoekspoel een ideale zoekdiepte voor kinderen van 4 tot 8 jaar.   Eenvoudige bedieningDe Mini Hoard is zeer eenvoudig te gebruiken met slechts 2 knoppen. De rechterknop wordt gebruikt om de detector aan en uit te schakelen en om de ijzerdiscriminatie aan of uit te zetten. De linker knop is de pinpointknop, om precies te herkennen waar het object zich bevindt. Het overzichtelijke display laat met emoticons zien of het een ijzeren voorwerp is en of het een niet-ijzer voorwerp (edelmetaal) is. Een treurige smiley met duim naar beneden geeft bv. een ijzeren voorwerp zoals een spijker aan en een lachende smiley met duim omhoog geeft bv. een waardevol voorwerp aan zoals goud of zilver (non-ferro). U kunt ook de diepte van het object in 3 segmenten aflezen en met de batterijindicator kunt u zien of de 2 AA batterijen nog vol zijn en of ze aan vervanging toe zijn.

Andere varianten beschikbaar
€ 129,00*
Details
Quest X5 metaaldetector
Hoge kwaliteit en prestaties voor het hele gezin (kinderen, tieners en volwassenen) en voor elk budget! Ga op avontuur en vind de mooiste vondsten met de Quest X5. GebruiksvriendelijkDe Quest X5 is een zeer gebruiksvriendelijke en eenvoudig te bedienen metaaldetector hierdoor geschikt voor alle gebruikers van jong tot oud, ervaren of onervaren. De X5 beschikt over alle belangrijke functionaliteiten waaronder ijzer discriminatie, LED-flashlight (Zoekspoelverlichting), numerieke voorwerp identificatie, volumeregeling en zelfs een pinpoint functie voor de exacte plaatsbepaling van een voorwerp mag niet ontbreken.   Alle weersomstandighedenHet moderne design is spatwaterdicht, hierdoor kunt u in alle weersomstandigheden probleemloos zoeken met uw X5 metaaldetector. Tijdens een regenbui bent u geen extra bescherming nodig voor uw display. De 9 x 5 inch Blade zoekspoel is geheel waterdicht, hierdoor kunt u met de X5 ook in het water zoeken. U kunt het display echter niet onderwater dompelen.   Recovery speedDe X5 heeft een supersnelle V6 herstelsnelheid/ recovery speed. Hierdoor kunt u uw zoekvelden sneller scannen en zult u voor direct naast elkaar gelegen objecten, duidelijke signalen horen, zodat u perfect kunt herkennen dat het om meerdere objecten gaat. Het voordeel hiervan is dat u geen enkel object meer zult missen!   Ingebouwde lithium accuDe X5 heeft een ingebouwde lithium accu welke oplaadbaar is via USB. De batterijlevensduur bedraagt maar liefst 30 tot maximaal 40 uur! Dit heeft als voordeel dat u niet regelmatig batterijen hoeft in te kopen en dat is natuurlijk ook beter voor het milieu.   Ergonomische constructieDe constructie is zeer ergonomisch en sterk gebouwd. Met haar 950g is de X5 een superlichte metaaldetector, ideaal als u lange dagen op pad bent met uw metaaldetector. Ook voor mensen met fysieke problemen en kinderen is deze lichtgewicht detector zeer aan te bevelen. De steel bestaat uit een 3-delige steelconstructie. U kunt de steellengte aanpassen aan uw lengte, en de middensteel demonteren zodat de detector ook geschikt is voor de allerkleinste kinderen. Het handvat kunt u op drie verschillende posities bevestigen op de steel.

€ 199,00*

3. Ga op ontdekkingsreis

 

Neem je kinderen mee naar interessante locaties om te detecteren, zoals parken, stranden, speelplaatsen en historische plekken. Herinner hen eraan om altijd respect te hebben voor privé-eigendom en de natuur. Indien nodig vraag toestemming aan de landeigenaar of aan de organisatie die daar verantwoordelijk voor is.

Kapaan coinpad
Kapaan Coinpad 3,5cm hoog en 7,5cm breed Bevochtig het kussen in de coinpad met water en steek de gevonden munten in één in de 11 gleuven. Afhankelijk van de diameter van de munten kan deze coinpad tot maximaal 30 munten opbergen. Het vocht beschermt het patina tegen uitdroging en beschadiging en zorgt zo voor een optimale opslag voor verdere conservering. Op de sticker is een 4,5 cm lange meetbalk afgebeeld, zodat u de munten eerst kunt opmeten voordat u ze in de coinpad opbergt.

€ 6,99*
Kapaan pet
Legergroene pet met geborduurd Kapaan logo. Eigenschappen: 100% katoen Unisex, voor dames en heren Kleur: Leger groen Kapaan logo geborduurd In grootte verstelbaar

€ 9,99*
Kapaan vondstentas oranje
Deze vondstentas is een handzame en moderne vondstentas waar u tijdens uw zoektochten al uw vondsten in kunt bewaren. Deze vondstentas beschikt over een instelbare riem waardoor u hem om uw middel kunt dragen, maar ook als schoudertas kunt gebruiken. De Kapaan vondstentas beschikt over een grote zak voor met daarin een kleine binnenzak, beide vakken zijn afsluitbaar met ritssluiting. Een "must-have" voor iedere metaaldetector hobbyist.Eigenschappen:Eén grote zak met ritsEén klein binnenzakje met ritsVerstelbare riem tot maximaal 121 cmMakkelijk grijpbare rits6 lussen voorop de tas om uw pinpointer, grasmes of een balpen aan te bevestigen indien nodig.Kleur: zwart grijs camoOranje ritssluitingenOranje geborduurd logo

€ 14,99*

4. Onderzoek en leer

 

Moedig je kinderen aan om meer te leren over de voorwerpen die ze vinden. Ze kunnen boeken raadplegen, online bronnen gebruiken en zelfs lokale musea bezoeken om hun vondsten te onderzoeken en hun kennis te vergroten. Overleg met de leraar of lerares of zij een werkstuk of spreekbeurt mogen geven over de vondst(en) op school. Zo motiveer je hun om avontuurlijke verhalen met mensen te delen, voor de klas te spreken en andere kinderen te enthousiasmeren.

Young Explorers MD: Een Steun voor Jonge Ontdekkingsreizigers

 


In een wereld waar schermen en digitale apparaten een steeds grotere rol spelen in het leven van kinderen, is er een groep gepassioneerde vrijwilligers die ernaar streeft om de jeugd weer in contact te brengen met de wonderen van de natuur. Young Explorers MD is een initiatief dat is opgezet door toegewijde vrijwilligers met een gemeenschappelijk doel: kinderen de kans geven om de magie van 'schatzoeken' te ervaren met echte metaaldetectoren. Het doel is simpel maar krachtig: even weg van schermen en de virtuele wereld, en de echte wereld buiten verkennen.

Een Schatzoekavontuur voor Iedereen

 

Young Explorers MD is er voor alle kinderen, ongeacht hun achtergrond of omstandigheden. Ook voor kinderen met een beperking of kinderen die thuis wat minder geluk hebben. Deze organisatie zet zich ervoor in om alle kinderen de kans te geven om een onvergetelijke dag in de frisse buitenlucht door te brengen met schatzoeken als hoofdactiviteit.

Basisschoolkinderen en Spannende Zoekdagen

 

Voor basisschoolkinderen organiseert Young Explorers MD regelmatig spannende zoekdagen, vooral tijdens vakanties en weekenden. Tijdens deze dagen hebben kinderen de kans om te zoeken naar verborgen schatten met gesponsorde prijzen als beloning. Het draait allemaal om avontuur, opwinding en kennis opdoen, terwijl ze genieten van de natuurlijke schoonheid om hen heen.

Kosten en Vrijwillige Inzet

 

Een van de meest opmerkelijke aspecten van Young Explorers MD is dat ze zich inzetten om ervoor te zorgen dat financiële beperkingen geen obstakel vormen voor kinderen om deel te nemen. Voor de speciale zoekdagen die zijn opgezet voor kinderen met beperkingen of kinderen die het thuis wat minder hebben, wordt deelname volledig gefinancierd door donaties en sponsoring die de organisatie ontvangt.

Samenwerking met Zorginstellingen

 

Young Explorers MD werkt samen met twee zorginstellingen, Kleen4Care en 's Heeren Loo, om kinderen met speciale behoeften de kans te geven om deel te nemen aan deze onvergetelijke avonturen.

 

Kleen4Care streeft ernaar om kinderen en jongvolwassenen met gedrags- en ontwikkelingsproblemen de kans te geven zich optimaal te ontwikkelen. Ze geloven in begeleiding op maat, waarbij de cliënt centraal staat.

 

's Heeren Loo is gespecialiseerd in het helpen van mensen met een verstandelijke beperking om hun leven zelfstandig in te vullen en te leiden zoals zij dat willen.

Openbare Zoekdagen en Ondersteuning

 

Voor openbare zoekdagen vraagt Young Explorers MD een kleine vergoeding voor het gebruik van hun metaaldetectoren en materialen. De opbrengsten en donaties die tijdens deze dagen worden verzameld, worden volledig geïnvesteerd in het vervangen of aanschaffen van nieuwe materialen, prijzen en andere benodigdheden. Alle vrijwilligers van Young Explorers MD zetten zich belangeloos in voor dit nobele initiatief.

 

Young Explorers MD is meer dan alleen een schatzoekers avontuur; het is een gemeenschap die zich inzet voor het welzijn van kinderen, voor het herstellen van het contact met de natuur en voor het creëren van waardevolle herinneringen die een leven lang meegaan. Als je op zoek bent naar een manier om kinderen een onvergetelijke ervaring te bieden en hen te helpen de schoonheid van de wereld om hen heen te ontdekken, dan is Young Explorers MD een lichtend voorbeeld van wat er mogelijk is.

 

Metaaldetectie voor kinderen is niet alleen een geweldige manier om de kinderen weer buiten te krijgen en actief te houden, maar het kan ook een een inspiratiebron zijn om een levenslange passie voor geschiedenis en ontdekkingen te ontwikkelen. Dus waar wacht je nog op? Haal die metaaldetector tevoorschijn en begin met het verkennen van de wereld van metaaldetectie met je kinderen!

 

Voor meer informatie over Young Explorers MD en hoe ze kinderen kunnen helpen bij hun metaaldetectieavonturen, kun je hun website bezoeken op: youngexplorers.nl of volg hun op Facebook en Instagram.

Een commentaar schrijven

Uw commentaar wordt pas na beoordeling gepubliceerd.

Datum

6 oktober 2023

Auteur

Siobhan

Categorieën

Metaaldetecten

Terug naar het overzicht