general icon officiËle distributeur
service icon erkend servicecentrum

Pinpointers: De Sleutel tot Efficiënte Metaaldetectie


Metaaldetectie is een spannende hobby waarin het ontdekken van verborgen schatten en waardevolle artefacten centraal staat. Maar zelfs de meest geavanceerde metaaldetectoren hebben hun beperkingen, vooral als het gaat om het precies lokaliseren van begraven objecten. Hier komen pinpointers om de hoek kijken. In deze blog zullen we bespreken wat pinpointers zijn, welke soorten er zijn, hoe je ze afstelt, en waarom ze een absolute must-have zijn voor je metaaldetectie-avontuur.

Wat zijn Pinpointers?

Een pinpointer is een compact en handzaam apparaat dat speciaal is ontworpen om de exacte locatie van een gedetecteerd metaalobject te bepalen. In feite fungeren ze als een soort "mini-detector" die je helpt bij het nauwkeurig lokaliseren van een voorwerp nadat je hoofddetector een signaal heeft gegeven.

 

Quest Xpointer Max Pinpointer met magic holster

€195,00

Verschillende Soorten Pinpointers.

Er zijn verschillende soorten pinpointers op de markt, en ze variëren in functies en prijs. De meest voorkomende soorten zijn:

 

 1. Audio Pinpointers: Deze pinpointers geven een geluidssignaal af wanneer ze dicht bij een metaalobject komen. De intensiteit van het geluid neemt toe naarmate je dichter bij het object komt.
 2. Vibrerende Pinpointers: In plaats van geluid te maken, trillen deze pinpointers wanneer ze een metalen object detecteren. Dit is handig in lawaaierige omgevingen of voor gebruikers die discreet willen zoeken.
 3. Visuele Display Pinpointers: Sommige pinpointers hebben een digitaal display dat de afstand tot het doelwit aangeeft. Dit maakt het gemakkelijk om de exacte locatie te bepalen

Hoe Stel je een Pinpointer af?

Het afstellen van een pinpointer is meestal eenvoudig en vereist niet veel technische kennis. Volg deze algemene stappen:

 

 1. Schakel de pinpointer in: Zorg ervoor dat je pinpointer is ingeschakeld voordat je begint.
 2. Beweeg het over het doelwit: Houd de pinpointer dicht bij de grond en beweeg deze langzaam over het gedetecteerde doelwit.
 3. Pas de gevoeligheid aan: Veel pinpointers hebben een gevoeligheidsinstelling waarmee je het bereik kunt aanpassen. Verhoog de gevoeligheid voor kleine voorwerpen en verlaag deze voor grote objecten.
 4. Volg het signaal: Luister naar het geluidssignaal of let op de trillingen en de visuele display. Dit zal je helpen om het exacte punt te lokaliseren waar je moet graven.

 

Garrett Pro-Pointer II Pinpointer Black 

€145,00

Waarom is een Pinpointer handig?

Een pinpointer laat je op de pricizie zien waar je schat ligt.

Waarom is een Pinpointer een Must-Have?

Een pinpointer is een onmisbaar hulpmiddel tijdens je metaaldetectie-avonturen om de volgende redenen:

 

 1. Bespaart Tijd: Het versnelt het opgravingsproces aanzienlijk, waardoor je minder tijd kwijt bent aan graven.
 2. Precieze Lokalisatie: Hiermee kun je het object nauwkeurig lokaliseren, zelfs als het klein is of diep begraven ligt.
 3. Minder Schade: Door gerichter te graven, minimaliseer je het risico op beschadiging van waardevolle vondsten.
 4. Geschikt voor Diverse Omgevingen: Pinpointers werken goed op het strand, in het bos en op andere terreinen waar het moeilijk kan zijn om te graven zonder precisie.

 

Quest Xpointer Pinpointer oranje

€99,00

Kapaan metaaldetectie harnas 

€69,99

De hulpmiddel die jij nodig hebt!


Kortom, een pinpointer is een essentieel hulpmiddel voor serieuze metaaldetectorliefhebbers. Het verbetert de efficiëntie van je zoektocht, verhoogt je kansen op het vinden van waardevolle voorwerpen, en maakt je metaaldetectie-avonturen over het algemeen aangenamer en succesvoller. Aarzel niet om er een toe te voegen aan je uitrusting voordat je op pad gaat om de schatten van het verleden te ontdekken. Happy hunting!

Een commentaar schrijven

Uw commentaar wordt pas na beoordeling gepubliceerd.

Datum

27 september 2023

Auteur

Siobhan

Categorieën

Pinpointers

Terug naar het overzicht